همه حقایق وحشتناک درباره چیپس! چاپ
نوشته شده توسط Administrator   
یکشنبه, 01 اردیبهشت 1392 ساعت 05:58



تحقیقات نشان می دهد که

خوردن یک بسته چیپس

در روز شبیه نوشیدن

5 لیتر روغن مایع در سال است،

 


 

 

 

حقیقت امر این است که خوردن چیپس و در کل اسنکها

نه تنها موجب چاقی و بیماریهای قلبی می شود،

بلکه مشکلات رشدی را برای جنین، بیش فعالی را

در کودکان و سرطان را در بزرگسالان به همراه دارد.




 

اگر مصرف چیپس و در کل اسنکها به یک عادت تلقی شود،

بسیار خطرناک است.

 

 

 

 

برخی از تحقیقات نشان می دهد

که یک سوم کودکان بریتانیایی هر روز چیپس می خورند

و دو سوم دیگر چندین بار در یک هفته چیپس مصرف می کنند.


در حقیقت در این کشور سالانه شش میلیارد بسته چیپس مصرف می شود

به طوری که مردم هر سه دقیقه یک تن چیپس می خوردند

یا هرکس دست کم 100 بسته چیپس می خورد.


 

 

 

 

www.drzohrabi.ir


خوردن یک بسته چیپس در روز می تواند معادل نوشیدن 5 لیتر روغن

در سال باشد.

نیاز به گفتن نیست که این اسنکها علاوه بر چربی

حاوی نمک و شکر هم هستند.



شاید باور تمام این موارد منفی درباره بسته هایی با اشکال معصومانه

و خنده دار در رنگهای روشن در فروشگاه ها خودنمایی می کنند

دشوار باشد اما حقیقت این است که این محصولات از نظر صنعتی

طوری طراحی شده اند که ذائقه ما را تحریک کرده و به نقطه اعتیاد می رساند.



مایکل ماس نویسنده کتاب

" نمک، شکر، چربی: چگونه بزرگان صنعت غذا ما را فریب می دهند"

اظهار داشته است که تحقیقاتش نشان می دهد که چگونه شرکتهای

بزرگ تولید غذا، چگونه چیپس را از چیپس نسبتا هیجان انگیز

دهه هفتاد به بمب هوشمند مغز ما تبدیل کرده اند.


 

 

 

 

www.drzohrabi.ir

 



وی توضیح می دهد، وقتی که یک چیپس در دهان خود می گذارید،

مزه نمک بی درنگ شما را درگیر می کند. این تأثیری است

که در صنعت نمک به آن انفجار طعم گفته می شود.



چیپس های مدرن نیز سرشار از چربی هایی هستند که این صنعت به

آن احساس دهانی می گوید.

این موجب می شود که تجربه خوردن چیپسهای امروزی شبیه لذت گاز زدن

به یک پنیر چسبناک است.

ما این چربی را از طریق عصبی حس می کنیم که به آن عصب سه قلو

گفته می شود، هرچه این احساس دهانی بهتر باشد ما از خوردن

چیپس لذت بیشتری می بریم.



 

 

www.drzohrabi.ir


راز نهایی چیپس در تردی آن است.

محققان دریافته اند که هرچه صدای خوردن چیپس بیشتر باشد،

فرد از خوردن آن بیشتر لذت می برد.





 

اعتیادآور بودن چیپس


مسئله اصلی اینجاست که چیپس ها به گونه ای طراحی شده اند

که اعتیاد آور باشند. این محصول به قدری دقیق طراحی شده که سازنده

نقطه شکستن آن هنگام گاز زدن را نیز به دقت برنامه ریزی کرده است.

 



نکته بعدی نحوه انتخاب برچسب و نوشته های روی بسته برای

این نوع محصولات است که گویی به واقع از میزان نکات منفی

آن کم می کند.


 

 

www.drzohrabi.ir

 

 


همه این موارد می تواند توضیح دهد که چرا همه ما این همه به چیپس

خوردن علاقمندیم. اما بهای خوردن این اسنک چرب، شکر دار

و نمکین توسط سلامتی ما پرداخته می شود.



مصرف بیش از حد این مواد عامل افزایش خطر چاقی، فشار خون بالا،

دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی شود. در کودکان مصرف بیش از حد چیپس

موجب می شود که آنها در مسیر زندگی با زندگی غیر سالم قدم بگذارند.




براساس اظهارات دکتر داریوش مظفریان متخصص قلب و محقق و پژوهشگر غذا،

چیپس در چاقی مسری ایالات متحده نقش مهمی برعهده دارد.

همه غذاها با هم برابر نیستند و درمورد برخی حتی میانه روی

در خوردن آنها نیز کافی نیست.



وی در تحقیقات خود تمام انواع غذاهای دارای سیب زمینی

به ویژه چیپس را عامل چاقی دانسته است.


 

 

www.drzohrabi.ir

 


دکتر مظفریان استادیار پزشکی و همه گیری شناسی دانشکده پزشکی هاروارد

اظهار داشت که سطح بالای نشاسته و هیدروکربنات تصفیه شده در بسته های

بزرگ و متوسط چیپسهای امروز می تواند سطح گلوگز و انسولین خون ما

را تغییر دهد. این عدم تعادل موجب می شود که احساس سیری کمتری

داشته باشیم و حس گرسنگی ما افزایش یافته و میزان غذای مصرفی

در طی روز نیز بیشتر شود.


 


خطر خوردن چیپس برای جنین متولد نشده


مصرف میزان چشمگیری از چیپس نه تنها در بدن کودکان و بزرگسالان

عدم تعادل ایجاد می کند، بلکه به جنین متولد نشده نیز صدمه می زند.

تحقیقات بریتانیایی نشان می دهد

که زنان بارداری که چیپس و اسنک می خورند درست به همان میزانی

به جنین خود صدمه می زنند که گویی دخانیات مصرف می کنند.

این مسئله به علت وجود یک ماده شیمیایی بی بو و غیرقابل

مشاهده ای به نام آکریلامید که می تواند به DNA صدمه بزند.


 

 

 

www.drzohrabi.ir



آکریلامید یک سم عصبی است که نخستین بار در پلاستیکها و صنایع رنگرزی

کشف شد.

10 سال پیش دانشمندان سوئدی به این نتیجه رسیدند

که وقتی غذاهای فرآوری شده نشاسته ای مثل چیپس به طوری

صنعتی با دمای بالا تهیه می شوند، این سم به مقادیر زیاد تولید می شود.




 


ارتباط چیپس و بیش فعالی


مصرف چیپس و اسنکها خطرات دیگری هم برای جوانان و نوجوانان دارد

که در میان آنها می تواند به بیش فعالی اشاره کرد.



تحقیقات نشان می دهد که مصرف چیپس میان کودکان به سطح خطرناکی

رسیده است.


هرچقدر هم که بسته ها و تبلیغات این خوراکیها فریبنده باشند اما به علت،

فقدان درج هشدارها روی بسته های اسنکها باید نسبت به زیادروی

بزرگسالان و کودکان در مصرف این اسنکها هوشیار عمل کنیم.


 

 



یادداشت های بازدید کننده گان
لطفا برای نوشتن یادداشت یا وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

آخرین بروز رسانی در یکشنبه, 07 دی 1393 ساعت 07:25
تعداد مشاهده مطلب : 7960